Breeding

Opaskoirakoulu kasvattaa lähes kaikki tarvitsemansa koirat. Ainoastaan omalla kasvatustyöllä voidaan taata määrällisesti riittävän hyvä koiramateriaali opaskoirien koulutusta varten. Opaskoirakoulu kasvattaa koiria kennelnimellä Opas. Ensimmäinen pentue Opas-kennelnimellä syntyi toukokuussa 1945. Siihen aikaan se oli luonnollisesti saksanpaimenkoiranpentue. Aina 1960-luvulle saakka suurin osa Opaskoirakoulun kasvateista oli saksanpaimenkoiria. Labradorinnoutajien kasvatus lisääntyi 1960-luvulla ja tänä päivänä pentueet ovat lähes yksinomaan labradorinnoutajia. Opas-pennut syntyvät Opaskoirakoulun pentutiloissa ja kasvavat siellä sisarusparvessaan seitsemän viikon ikäisiksi, jonka jälkeen ne muuttavat vapaaehtoisiin hoitoperheisiin kasvamaan.

Opaskoirakoulun yhteistyökumppaneita koirien kasvatuksessa ovat muut kasvattajat, joilta ostetaan pentuja ja joiden uroksia käytetään siitokseen.

Yhteistyötä tehdään myös ulkomaisten opaskoirakoulujen ja opaskoirien jalostuskeskusten kanssa. Yhteistyömuotoja ovat jalostustietojen ylläpito ja vaihto sekä jalostuskoirien vaihto.