Raise a puppy

Opaskoiran koulutus voidaan aloittaa vasta koiran ollessa noin 1,5 vuoden ikäinen. Pentu tarvitsee ennen koulutusta hoitokodin, jossa se varttuu ja sitä hoidetaan kuten muitakin kasvavia koiria. Opaskoirien hoitokotitoimintaa on harjoitettu koko opaskoiratoiminnan ajan.

Pennun hoitoperheeltä odotetaan, että joku aikuinen perheenjäsen on pääsääntöisesti pikkupentuvaiheen ajan päivisin kotona. Tämä siksi, että vältetään mahdollinen pennun pahanteko ja pentu leimautuu paremmin ihmiseen. Perheessä ei saisi olla toista koiranpentua tai nuorta koiraa turhan riehaantumisen välttämiseksi.

Pentuja annetaan hoitokoteihin, jotka ovat korkeintaan 200 km:n etäisyydellä Opaskoirakoulusta. Koulu maksaa eläinlääkintäkulut pennun hoidossaoloajalta ja ruokintakorvauksen, mikäli pennusta koulutetaan opaskoira. Hoitoperhe sitoutuu hoitamaan pennun kuljetukset ja noudattamaan Opaskoirakoulun antamia koiranpennun kasvatus- ja hoito-ohjeita.

Hoitoperheiden opaskoirakoulutuksen hyväksi tekemä työ on erittäin tärkeä osa opaskoirakoulun toimintaa. Ilman hoitokotitoimintaa opaskoirien koulutus ei olisi edes mahdollista, koska silloin ei voitaisi harjoittaa omaa kasvatustoimintaa.

Hoitokotitoiminnasta voi kysyä lisätietoja palaute-sivun kautta.